Çdo gjeni është ateist

Një studim ka konkluduar se njerëzit ateist janë më inteligjent se njerëzit religjioz. Miron Zuckerman, Jordan Silberman dhe Judith A. Hall nga Uni

Një studim ka konkluduar se njerëzit ateist janë më inteligjent se njerëzit religjioz.

Miron Zuckerman, Jordan Silberman dhe Judith A. Hall nga Universiteti i Rochester dhe Universiteti Northeastern duke përdorur rezultate nga 63 studime të ndryshme kanë parë korrelacion të mahnitshëm mes inteligjencës dhe besimit.

Studim ka përfshirë studentë, adoleshent dhe të rritur.

Te besimtarët kanë vërejtur mangësi në dhënie të arsyetimeve dhe largimin e fakteve shkencore në krah të besimit të tyre./A.i/

COMMENTS