Category: SHENDETESI

1 67 68 69 70 71 690 / 709 POSTS

Humbni peshë duke ngrënë…

Pesha e tepërt në verë të vë në siklet të madh, sidomos kur shkoni në plazh. Një mënyrë më e përshtatshme për të rënë në peshë është konsumimi i pr ...

Ja arsyeja pse femrat duhet të flenë më shumë se burrat!

Një studim i realizuar së fundmi thotë se femrat duhet të flenë më tepër gjumë se burrat, kjo për shkak të trurit të tyre kompleks. Sipas shkencëta ...

Selfiet rrezik për shëndetin!

I bëjmë çdo ditë, kudo dhe kurdo, por është gjëja e fundit që mund t'iu ketë shkuar ndër mend sa herë keni realizuar një selfie, por dermatologët kanë ...

Burrat me mbipeshë më të rrezikuar se gratë

Të qenët mbipeshë ose i trashë, burrat i rrezikon më shumë nga vdekja e parakohshme sesa gratë. Shkencëtarët, që kanë marrë pjesë në një studim të ...

Multivitaminat nuk janë të nevojshme te gratë shtatzëna

Multivitaminat gjatë shtatzënisë janë humbje e parave, pasi shumica e nënave nuk kanë nevojë për to, thonë hulumtuesit. Në revistën shkencore Bulet ...

Brenda 7 ditësh 9 fëmijë të helmuar me ushqim

Brenda një jave vetëm në Klinikën Infektive në Qendrën Klinike dhe Universitare të Kosovës janë hospitalizuar 15 persona si pasojë e helmimit nga ushq ...
Vetitë ushqyese të arrës

Vetitë ushqyese të arrës

Arrat janë fruta të ngrënshëm të marra nga pema që i përket familjes Juglandaceae, me gjini: Juglan. Forma e saj që i ngjason trurit të njeriut, është ...

Të mirat për shëndetin që sjellë konsumi i pjeprit

Sipas një studimi të realizuar nga Insitituti francez të kërkimit agrikulturor, ku doli në përfundim se nga konsumi i përditshëm i antioksiduesve si a ...

Merrni ngjyrë në plazh në mënyrë natyrale pa u djegur

Sekreti i parandalimit të djegies së lëkurës në plazh është edhe natyral. S'keni pse përdorin kremra kur fare mirë nxirrjen e zgjidhin dhe disa perime ...
Kryhen me sukses implante kokleare në QKUK (Foto)

Kryhen me sukses implante kokleare në QKUK (Foto)

Me 5 dhe 6 korrik, në vazhdimin e projektit për Implantim Koklear (Vesh Bionik, vesh artificial) në Klininkën Otorinolaringologjike të QKUK-së janë im ...
1 67 68 69 70 71 690 / 709 POSTS