Category: SHENDETESI

1 31 32 33 34 35 73 330 / 722 POSTS
Gjëja e parë që shikon i porsalinduri sapo vjen në jetë

Gjëja e parë që shikon i porsalinduri sapo vjen në jetë

Gjatë 2 javëve të para pas lindjes, bebet i kanë pothuajse gjithmonë sytë e mbyllura. Vetëm më pas fillojnë të tregojnë interes ndaj objekteve ...
Si të zgjohet dëshira për mësim te fëmijët me tri veprime

Si të zgjohet dëshira për mësim te fëmijët me tri veprime

Ekzistojnë disa veprime me ndihmën e të cilave prindërit mund t’i ndihmojnë fëmijës në zgjimin e dëshirës për mësim. Shpesh fëmijët e humbin ...
Vitamina D parandalon diabetin e tipit 1

Vitamina D parandalon diabetin e tipit 1

Rreziku nga diabeti mund të reduktohet përmes rrezeve të diellit dhe vitaminës D, tregon një studim. Studimi ka analizuar mostrat e gjakut të marra ...
Ngrënia në vetmi mund të jetë e dëmshme për shëndetin

Ngrënia në vetmi mund të jetë e dëmshme për shëndetin

Të dalit për darkë me miqtë është një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës, por hulumtimet e reja sugjerojnë se kjo gjithashtu mund të jetë e mirë ...
Si ndikon fëmijëria në suksesin në moshë të rritur

Si ndikon fëmijëria në suksesin në moshë të rritur

Fëmijëria është një pjesë e jetës të cilën nuk mund ta fshini, pasi ajo ndikon pavarësisht dëshirës suaj në jetën si i rritur dhe prej saj vare ...
Alergjik në vjeshtë: gjethet mes shkaktarëve të parë të alergjisë

Alergjik në vjeshtë: gjethet mes shkaktarëve të parë të alergjisë

Ngrohja dhe ajri i thatë tërheq parazitët dhe bakteret e pluhurit, fekalet e të cilave janë të lidhura me astmën, ndryshimet e temperaturës shkakt ...
Truku me fijet e çibritit zbulon a i keni mushkëritë të shëndetshme

Truku me fijet e çibritit zbulon a i keni mushkëritë të shëndetshme

Shpesh ndodh që njerëzit të kenë probleme me organet respiratore, por të mos jenë të vetëdijshëm për to. A është çdo gjë në rregull me mushkë ...
Është shpallur njeriu më i lumtur në botë: Ka zbuluar formulën për jetë të mirë dhe të lumtur!

Është shpallur njeriu më i lumtur në botë: Ka zbuluar formulën për jetë të mirë dhe të lumtur!

Njeriu më i lumtur në botë, Matthieu Ricard, ka shkuar si shkencëtar i ri, kur ishte 26 vjeç, në Himalaje, është bërë prift budist dhe 50 vjetët e ...
Vlerat ushqyese të kumbullës që nuk i keni ditur (Video)

Vlerat ushqyese të kumbullës që nuk i keni ditur (Video)

Kumbullat, të çfarëdo lloji qofshin, për disa, janë fruti më i mirë i sezonit. Kumbullat nisin që kur shfaqen të parat, jeshilet, në muajin prill, ...
Objektet më të pisëta në kuzhinë që helmojnë çdo ditë shëndetin e njeriut

Objektet më të pisëta në kuzhinë që helmojnë çdo ditë shëndetin e njeriut

Kuzhina është ajo pjesë e shtëpisë që na mbledh përpara një tavoline me ushqim të shijshëm, vendi ku shijojmë bisedat në familje ose me miqsh, apo ...
1 31 32 33 34 35 73 330 / 722 POSTS