Category: SHENDETESI

1 26 27 28 29 30 67 280 / 662 POSTS
Çfarë s’kanë guxim të thonë fëmijët

Çfarë s’kanë guxim të thonë fëmijët

Edhe fëmijët tuaj kanë telashet e tyre të vogla. Si të sillemi pas sugjerimeve të tyre të pathëna, porse me atë rast të mos jemi agresiv. Nëse vër ...
Çfarë ushqimi duhet konsumuar për dhëmbë të shëndosh?

Çfarë ushqimi duhet konsumuar për dhëmbë të shëndosh?

Përkujdesja e dhëmbëve është më e rëndësishme për buzëqeshje të bukur. Stomatologët australianë rekomandojnë një meny të veçantë të ushqimeve për d ...
Njerëzit e mençur janë më të prirë të vuajnë nga sëmundjet mendore

Njerëzit e mençur janë më të prirë të vuajnë nga sëmundjet mendore

Një studim i ri ka mësuar se personat inteligjentë janë më të prirë të kenë sëmundje mendore. Hulumtuesit kanë anketuar 3715 anëtarë të ‘MENSA- ...
Ushqimet që duhet t’i konsumoni në vjeshtë (Video)

Ushqimet që duhet t’i konsumoni në vjeshtë (Video)

Vjeshta është stina kur zakonisht bëhet një lloj tranzicioni nga stina e nxehtë e verës në atë të ftohtë të dimrit. E në këtë stinë janë disa ushqi ...
Ushqimi i shpejtë, fatal për inteligjencën

Ushqimi i shpejtë, fatal për inteligjencën

Hulumtimi më i ri i Universitetit në Londër ka treguar që fëmijët të cilët hanë më shumë 'ushqim të shpejtë'zhvillojnë koeficient më të vogël ...
Përse i duhet organizmit lëngu i misrave të zier

Përse i duhet organizmit lëngu i misrave të zier

Kjo pije është e pasur me antioksidantë dhe përcjell shumë vlera shëndetsore. Lëngu i misrit të zier është një alternativë e shëndetshme për ...
Flokët e lagur mund të shkaktojnë migrenën dhe paralizën e fytyrës

Flokët e lagur mund të shkaktojnë migrenën dhe paralizën e fytyrës

Flokët e lagur ashtu siç mund të ndikojnë në shfaqjen e migrenës mund të shkaktojnë infeksione dhe sinusitin. Këto janë sëmundje të cilat shkaktoj ...
Arrat dhe bajamet të dobësojnë

Arrat dhe bajamet të dobësojnë

Një studim i kohëve të fundit në revistën 'Diabeti, Obeziteti dhe Metabolizmi”' ka zbuluar se arrat, lajthitë, e bajamet ndihmojnë në humbjen e pesh ...
Sa mund të jetojë një person pa ngrënë fare bukë, por vetëm duke pirë ujë

Sa mund të jetojë një person pa ngrënë fare bukë, por vetëm duke pirë ujë

Sa gjatë mund të mbijetojë një person nëse ka sasi të pakufizuara të ujit, por nuk ka ushqim fare? Shikoni përgjigjen e plotë të ekspertit ...
Shëndeti i dhëmbëve varet nga ushqimi, jo nga pasta

Shëndeti i dhëmbëve varet nga ushqimi, jo nga pasta

Ushqimi që konsumojmë ka shumë rëndësi jo vetëm për shëndetin por edhe për dhëmbët. As pasta e dhëmbëve nuk është më e rëndësishme se ushqimi kur ...
1 26 27 28 29 30 67 280 / 662 POSTS