Category: SHENDETESI

1 25 26 27 28 29 67 270 / 666 POSTS
Ushqyerja me gji parandalon dy nga sëmundjet më vdekjeprurëse tek femrat (Video)

Ushqyerja me gji parandalon dy nga sëmundjet më vdekjeprurëse tek femrat (Video)

Nënat që ushqejnë foshnjat me gji mund të ulin rrezikun e sulmit në zemër ose goditjes në tru me kalimin e viteve, ka zbuluar një studim i ri. Pë m ...
Vezët e reduktojnë urinë

Vezët e reduktojnë urinë

Studimi i ri i publikuar në revistën profesionale 'Nutrition Research' ka zbuluar se sa i rëndësishëm është kafjalli i pasur me proteina, më saktësi ...
Metoda natyrale që largon të gjitha helmet nga trupi brenda natës

Metoda natyrale që largon të gjitha helmet nga trupi brenda natës

Jetesa sedentare (qëndrimi gjatë gjithë kohës ulur) mund të shkaktojë qarkullim të dobët të gjakut, sidomos në këmbë. Bashkojeni këtë me zakonet e ...
3 arsye që shtojnë dëshirën për të pirë lëng karrotash

3 arsye që shtojnë dëshirën për të pirë lëng karrotash

Karrotat bëjnë pjesë në grupin e ushqimeve që kanë vlera të larta shëndetësore. Ato janë të dobishme për sytë, lëkurën, dhëmbët dhe sistemin e t ...
Gjëja e parë që shikon i porsalinduri sapo vjen në jetë

Gjëja e parë që shikon i porsalinduri sapo vjen në jetë

Gjatë 2 javëve të para pas lindjes, bebet i kanë pothuajse gjithmonë sytë e mbyllura. Vetëm më pas fillojnë të tregojnë interes ndaj objekteve ...
Si të zgjohet dëshira për mësim te fëmijët me tri veprime

Si të zgjohet dëshira për mësim te fëmijët me tri veprime

Ekzistojnë disa veprime me ndihmën e të cilave prindërit mund t’i ndihmojnë fëmijës në zgjimin e dëshirës për mësim. Shpesh fëmijët e humbin ...
Vitamina D parandalon diabetin e tipit 1

Vitamina D parandalon diabetin e tipit 1

Rreziku nga diabeti mund të reduktohet përmes rrezeve të diellit dhe vitaminës D, tregon një studim. Studimi ka analizuar mostrat e gjakut të marra ...
Ngrënia në vetmi mund të jetë e dëmshme për shëndetin

Ngrënia në vetmi mund të jetë e dëmshme për shëndetin

Të dalit për darkë me miqtë është një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës, por hulumtimet e reja sugjerojnë se kjo gjithashtu mund të jetë e mirë ...
Si ndikon fëmijëria në suksesin në moshë të rritur

Si ndikon fëmijëria në suksesin në moshë të rritur

Fëmijëria është një pjesë e jetës të cilën nuk mund ta fshini, pasi ajo ndikon pavarësisht dëshirës suaj në jetën si i rritur dhe prej saj vare ...
Alergjik në vjeshtë: gjethet mes shkaktarëve të parë të alergjisë

Alergjik në vjeshtë: gjethet mes shkaktarëve të parë të alergjisë

Ngrohja dhe ajri i thatë tërheq parazitët dhe bakteret e pluhurit, fekalet e të cilave janë të lidhura me astmën, ndryshimet e temperaturës shkakt ...
1 25 26 27 28 29 67 270 / 666 POSTS