Category: SHENDETESI

1 22 23 24 25 26 68 240 / 672 POSTS
Sytë tuaj nuk kanë evolvuar që të vështroni tërë kohën në ekran

Sytë tuaj nuk kanë evolvuar që të vështroni tërë kohën në ekran

Ju zgjoheni dhe gjëja e parë që bëni është të shikoni telefonin tuaj. Ju ndizni televizorin derisa hani mëngjesin. Ju kontrolloni telefonin t ...
Dëmet që sjell konsumimi i tepërt i patates

Dëmet që sjell konsumimi i tepërt i patates

Konsumimi i patateve rrit rrezikun e presionit të lartë të gjakut, sipas të dhënave të një studimi të publikuara nga The Independent. Katër o ...
Migrena rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Migrena rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Studime të mëparshme kanë treguar se migrena rrit rrezikun e goditjeve në tru, edhe pse arsyet nuk janë ende të qarta. Por një tjetër studim, ...
Birra nuk është shkaktare e ‘barkut të birrës’

Birra nuk është shkaktare e ‘barkut të birrës’

Birra për një kohë të gjatë është fajësuar për një bark paksa më të trashë të meshkujve të moshës së mesme. Megjithatë, ajo ndoshta edhe nuk ësh ...
Dy kanaçe me pije të gazuar në javë rrisin rrezikun për diabet

Dy kanaçe me pije të gazuar në javë rrisin rrezikun për diabet

Vetëm dy pije të gazuara në javë mjaftojnë që të rrisin rrezikun për diabet, tension të lartë të gjakut dhe sëmundje të zemrës, është paralajmër ...
Katër arsye se përse shëndeti dhe lumturia janë të ndërlidhura me njëra-tjetrën

Katër arsye se përse shëndeti dhe lumturia janë të ndërlidhura me njëra-tjetrën

Viteve të fundit ka qenë një dukuri interesante numri i lartë i njerëzve të cilët janë në kërkim të lumturisë. Raporte të ndryshme kanë tre ...
Si ta parandaloni kollitjen këtë dimër (Foto)

Si ta parandaloni kollitjen këtë dimër (Foto)

Ju mund të mendoni se kolla lidhet me moshën e vjetër, efektet afatgjata të pirjes së duhanit, ose vetëm gjendjen natyrore për cilindo që jeton gjithë ...
Përdorimet e jashtëzakonshme të specit djegës, ja sëmundjet që kuron erëza magjike

Përdorimet e jashtëzakonshme të specit djegës, ja sëmundjet që kuron erëza magjike

Veç shijes dhe aromës që specat u shtojnë gatimeve, sidoqofshin këta të fundit, kanë shumë për t’i ofruar dhe organizmit si vitamina, lëndë ushqye ...
Nëse nuk i nuhatni këto pesë aroma nuk i keni punët mirë

Nëse nuk i nuhatni këto pesë aroma nuk i keni punët mirë

Në një studim afatgjatë të 3000 të rriturve mes moshave 57 dhe 85-vjeçare në Universitetin e Çikagos, shkencëtarët u kërkuan pjesëmarrësve nëse ...

Sekreti i Steve Jobs për kreativitet maksimal

Gjeniu Steve Jobs duket se e ka pasur një shprehi të caktuar, për të cilën neuro-shkenca thotë se e nxitë kreativitetin. Sipas biografit të Job ...
1 22 23 24 25 26 68 240 / 672 POSTS