Category: SHENDETESI

1 2 3 65 10 / 648 POSTS
Gjakderdhja nga mishi i dhëmbëve, rrezikon meshkujt nga impotenca

Gjakderdhja nga mishi i dhëmbëve, rrezikon meshkujt nga impotenca

Sipas hulumtimeve më të fundit, ekspertët paralajmërojnë meshkujt që vuajnë nga gjakderdhja e mishrave janë më të rrezikuar nga impotenca. Hulumtim ...
Simptomat e kancerit të lëkurës: Katër çrregullime që duhet t’ju çojnë tek doktori

Simptomat e kancerit të lëkurës: Katër çrregullime që duhet t’ju çojnë tek doktori

Simptomat e kencerit të lëkurës mund të përfshijnë daljen e një nishani të ri ose ndryshimet tek një nishan ekzistent. Ekspozimi ndaj rrezeve ultra ...
Dushi i përditshëm, rritë rrezikun e infeksioneve

Dushi i përditshëm, rritë rrezikun e infeksioneve

Dushi i çdoditshëm mund të rritë rrezikun e infeksioneve, paralajmërojnë ekspertët. Dushi i tepërt mund të zvogëlojë hidratimin e lëkurës, duke e b ...
Vuani nga dhimbja e kokës, kapsllëku dhe ankthi? Ky është minerali që ju mungon

Vuani nga dhimbja e kokës, kapsllëku dhe ankthi? Ky është minerali që ju mungon

Vuani shpesh nga dhimbjet e kokës, kapsllëku apo ankthi? Nuk keni përse të përdorni vazhdimisht ilaçe. Zgjidhja më e mirë është: Magnezi, një mineral ...
Një produkt në kafe mund të parandalojë kancerin

Një produkt në kafe mund të parandalojë kancerin

Mund të ngjajë shumë e pabesushme, por sipas shkencëatërev një produkt në kafe mund të parandalojë kancerin. Bëhet fjalë për kërpurdhat. Kërpurd ...
Kur është koha e duhur për testin e shtatzënisë?

Kur është koha e duhur për testin e shtatzënisë?

Menstruacionet ju vonohen, mirëpo e dini që keni pasur marrëdhënie pa mbrojtje. Kur testi i shtatzënisë mund të detektojë që jeni shtatzënë? Testi ...
Testi i gjakut mund ta zbulojë kancerin e mushkërive me 98 për qind saktësi

Testi i gjakut mund ta zbulojë kancerin e mushkërive me 98 për qind saktësi

Hulumtuesit e Karolinës Jugore kanë marrë pjesë në një test multiqendror klinik për ta vlerësuar saktësinë e testin të gjakut, apo 'biomarkerit', i ci ...
Shenjat që paralajmërojnë se vuani nga hipertensioni

Shenjat që paralajmërojnë se vuani nga hipertensioni

​Një nga aspektet më të rrezikshme të hipertensionit është se mund të mos e dini që po vuani nga kjo sëmundje. Në fakt, gati 1/3 e njerëzve që vuajnë ...
Qeveria emëron Bordin Drejtues të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore

Qeveria emëron Bordin Drejtues të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka emëruar Bordin Drejtues të fondit për sigurimet shëndetësore. Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajli ia pr ...
Nëntë shenja që paralajmërojnë se fëmija juaj vuan nga skolioza

Nëntë shenja që paralajmërojnë se fëmija juaj vuan nga skolioza

Fatmirësisht kjo sëmundje është e shërueshme, andaj duhet vërejtur me kohë derisa fëmija është duke u rritur. Dhembja në shpinë nuk është shenjë më ...
1 2 3 65 10 / 648 POSTS