Category: KURIOZITET

1 2 3 4 20 20 / 191 POSTS
Qyteti i shpellave në Gjeorgji (Video)

Qyteti i shpellave në Gjeorgji (Video)

Ndonëse në botë njihet si qyteti i shpellave, Vardzia në Gjeorgji është në fakt një manastir i madh i gdhendur në shkëmb qysh në vitin 1185. Qëll ...
Vendbanimi më i populluar në botë (Video)

Vendbanimi më i populluar në botë (Video)

Mes kodrave jeshile të luginës Larung Gar, në provincën Sichuan të Kinës, gjendet kolonia më e madhe e budistëve në botë, respektivisht, vendbanimi më ...
Thyerja e arrave, shënohet rekord i ri botëror (Video)

Thyerja e arrave, shënohet rekord i ri botëror (Video)

Një indian ka arritur të thyej rekordin botëror për thyerjen e arrave. Prabaka Reddy ka arritur që në një tavolinë të drurit të thyej më shumë se 2 ...
Kjo është vetura më e shëmtuar në botë (Video)

Kjo është vetura më e shëmtuar në botë (Video)

Mu sikurse gjatë përzgjedhjes të veturës më të mirë në botë – kur është detyrë tejet e vështirë të zgjedhësh një model fitues – ashtu ndodh edhe gjatë ...
Shtëpitë e rrumbullakta në Holandë, atraksion interesant arkitektonik (Video)

Shtëpitë e rrumbullakta në Holandë, atraksion interesant arkitektonik (Video)

Bolëoningen, ose shtëpitë sferike, janë ndërtuar në vitin 1984 në kryeqendrën e provincës holandeze Brabanti Verior, në Hertogenbosch. Ato janë ndërtu ...
Qyteti ku të gjithë jetojnë nën një kulm (Video)

Qyteti ku të gjithë jetojnë nën një kulm (Video)

E vetmja mënyrë për të arritur në ëhittier në shtetin më verior të Amerikës, gjatë dimrave të ftohtë dikur, ishte me barkë, ose kur e lejonte koha me ...
Qyteti nëntokësor në Australinë Jugore (Video)

Qyteti nëntokësor në Australinë Jugore (Video)

Nga temperaturat e larta, banorët e Coober Pedy kanë vendosur që shtëpitë dhe gjithçka tjetër të ndërtojnë nën tokë. Për më shumë ndiqeni storien e ...
4 gjëra që u shpikën nga NASA, e pabesueshme (Video)

4 gjëra që u shpikën nga NASA, e pabesueshme (Video)

Agjencia amerikane e satelitëve NASA meriton shumë falënderime. Puna konstante e NASA-s ka bërë që të shpiken gjëra mjaft interesante, të cilat kanë g ...
Koreja Veriore me vetëm dy linja fluturimi (Foto)

Koreja Veriore me vetëm dy linja fluturimi (Foto)

Air Koryo është një linjë ajrore në pronësi të qeverisë së Koresë së Veriut, e cila fluturon vetëm në dy lokacioneve. Fotografi holandez Arthur ...
Gjërat për të cilat mund të hyni në burg në vendet e huaja

Gjërat për të cilat mund të hyni në burg në vendet e huaja

Ngrënja në publik, festimi i Shën Valentinit dhe bashkëjetesa janë disa prej tyre. Disa nga gjërat që bëni çdo ditë mund të jenë krejtësisht t ...
1 2 3 4 20 20 / 191 POSTS