Category: KURIOZITET

1 2 3 4 10 / 31 POSTS
Rrota më e lartë rrotulluese në botë (Video)

Rrota më e lartë rrotulluese në botë (Video)

Ka hyrë në Librin e Rekordeve Botërore të Ginisit si vendi me rrotën më të lartë rrotulluese për zbavitje në hapësirë të mbyllur. Qendra Universale Ar ...
Takeda, kështjella mbi re (Video)

Takeda, kështjella mbi re (Video)

E ndërtuar para disa shekujsh, në maje të një mali 300 metra të lartë, në Hyogo, kështjella Takeda është një prej atraksioneve më të njohura turistike ...
Trëndafili i zi, ja ku rritet (Video)

Trëndafili i zi, ja ku rritet (Video)

Në një fshat të vogël të Turqisë, kushtet unike të tokës, dhe nivelet e ujërave nëntoksore, kanë krijuar një lloj trëndafili të veçantë. Nuk është i k ...
Hallakamë, kamioni rrëzon mijëra pica në autostradë (Video)

Hallakamë, kamioni rrëzon mijëra pica në autostradë (Video)

Një gjë e tillë ka ndodhur në Little Rock, Arkansas, kur një kamion derdhi ngarkesën e tij gjatë në mes të autostradës. https://www.youtube.com/wat ...
Krejt Zvicra në një vend të vetëm (Video)

Krejt Zvicra në një vend të vetëm (Video)

Swissminiatur ndodhet në pjesën italisht-folëse të Zvicrës, dhe është një prej vendeve më të preferuara dhe më të famshme për t’u vizituar në këtë ven ...
Spanja deri në vitin 2090 do të jetë shkretëtirë? (Video)

Spanja deri në vitin 2090 do të jetë shkretëtirë? (Video)

Spanja gjatë dekadave të ardhshme do të përballet me rrezikun e dezertifikimit, apo të shndërrimit të vendit në shkretëtirë. https://www.youtube.co ...
Ja pse duhet ta vizitoni Finlandën (Video)

Ja pse duhet ta vizitoni Finlandën (Video)

Arsyet se përse të paktën një her në jetë duhet ta vizitoni Finlandën, kuptoni në videon e mëposhtme: https://www.youtube.com/watch?v=Ns2gj2WNj0Q ...
Rruga drejt qiellit (Video)

Rruga drejt qiellit (Video)

Shkallët Haiku, të njohura edhe si Shkallët për në Qiell, janë një shteg këmbësorësh në ishullin Oahu (Havai), i cili duket sikur zhduket në horizont. ...
Sekretet e Kullës së Ajfellit (Video)

Sekretet e Kullës së Ajfellit (Video)

E ndërtuar në vitin 1889 në një lartësi prej 324 metrash, Kulla e Ajfellit mbajti rekordin si struktura më e lartë në botë deri në vitin 1930. Por, a ...
Foto e rrallë, kur amerikanët përdornin si imazh flamurin shqiptar (Foto)

Foto e rrallë, kur amerikanët përdornin si imazh flamurin shqiptar (Foto)

Ambasada amerikane në Tiranë ka zgjedhur si foto të ditës për të postuar në profilin e saj në rrjetet sociale një pullë poste amerikane. E veçanta ...
1 2 3 4 10 / 31 POSTS