Category: KULTURE

1 11 12 13126 / 126 POSTS

Margaret Atwood rrëmben çmimin ‘PEN’

Shkrimtarja kanadeze Margaret Atwood ka fituar çmimin letrar që e ndan PEN Qendra në Amerikë. Atwood, një prej shkrimtareve më në zë aktualisht, th ...

Ekspozita ‘Rugova’ e Fahredin Spahisë edhe në Tiranë

Ekspozita e Fahredin Spahisë me 15 fotografi të ish presidentit Ibrahim Rugova, titulluar 'Rugova', që fillimisht u hap në Bibliotekën Kombëtare të Ko ...

Është promovuar romani ‘Ikje’ nga Majlinda Bregasi

Dje në Panairin e Librit, në prani të shumë miqve dhe dashamirëve të librit, u promovua romani 'Ikje' i autores Majlinda Bregasi. Fillimisht në kët ...

Shqipëria dhe Libri i Zi. Një komplot 150-vjeçar, sipas Orhan Pamukut

'Ishte gjashtë vjet më parë', tha Seimi, 'një e shtunë pasdite. Po shfletoja revistat që ishin nxjerrë nga bashkëudhëtarët në Partinë e Punës së Shqip ...

Çmimi ‘Bekim Fehmiu’ i ndahet Bislim Muçajt

Ministria e Kulturës bën të ditur se profesoreshat e muzikës: Seniha Spahiu dhe Sevime Gjinali janë laureate të Çmimit për vepër Jetësore për muzikë ' ...

Presidenti francez nderon Kadarenë me titullin “Komandant i Legjionit të Nderit”

Ismail Kadaresë i është dorëzuar dekorimi më i lartë që Franca mund t’i japë; titulli “Komandant i Legjionit të Nderit”. Titulli i është dorëzuar nga ...
1 11 12 13126 / 126 POSTS