Burrat me mbipeshë më të rrezikuar se gratë

Si të kujdesemi për organet gjenitale të bebes
Gjyshi që kalon dy ditë të javës duke përqafuar bebet në spital (Video)

Të qenët mbipeshë ose i trashë, burrat i rrezikon më shumë nga vdekja e parakohshme sesa gratë.

Shkencëtarët, që kanë marrë pjesë në një studim të madh të obezitetit dhe vdekjes, thonë se trashja është shkaktari i dytë i vdekjeve në Evropë dhe Amerikën e Veriut, pas duhanit.

Sipas tyre, arsyet e këtij trendi janë të paqarta, por më herët është thënë se burrat e trashë rrezikohen më shumë nga diabeti dhe niveli i lartë i yndyrës së rrezikshme në mëlçi.

Studimi i fundit është publikuar në revistën mjekësore britanike Lancet.

COMMENTS