Bunjaku: Haradinaj duhet të japë dorëheqje

Bunjaku: Haradinaj duhet të japë dorëheqje

Deputetja Valentina Bunjaku nga LDK, ka shprehur shqetësimin e saj për përjashtimin e AKA nga EQAR, duke kërkuar sqarime nga kryeministri Ramush Harad

Deputetja Valentina Bunjaku nga LDK, ka shprehur shqetësimin e saj për përjashtimin e AKA nga EQAR, duke kërkuar sqarime nga kryeministri Ramush Haradinaj se pse është shkarkuar bordi i kësaj agjencie.

Ajo tha se një gjë e tillë është konsideruar nga Komisioni Evropiane si ndërhyrje politike në bordin e AKA-së, i cili është konsideruar jo legjitim.

‘Humbja e besueshmërisë së AKA, sidomos në hapësirën evropiane dhe zhvlerësimi i diplomave në universitetet publike. Kjo dëmton studentët e Kosovës. Rënia e besimit ndërkombëtar të Kosovës ndikon në humbjen e projekteve evropiane në fushën e arsimit’, u shpreh Bunjaku.

Për më tepër, ajo theksoi se kryeministri Haradinaj moralisht duhet të japë dorëheqje për gjendjen e krijuar pas përjashtimit të AKA-së nga EQAR.

COMMENTS