Bajrami i Vogël, të premten më 1 shtator 2017

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës përmes një kumtese për media, njofton besimtarët dhe opinion e gjerë se dita e parë e festës së Bajramit të Vog

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës përmes një kumtese për media, njofton besimtarët dhe opinion e gjerë se dita e parë e festës së Bajramit të Vogël, Kurban – Bajramit, është ditën e premte më 1 shtator 2017.

Manifestimi qendror për territorin e Kosovës, kushtuar festës së Kurban Bajramit, mbahet në Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

Manifestimi fillon në ora 5:15, me faljen e namazit të sabahut, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste, të cilën do ta mbaj Hetem ef. Sopjani – kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prishtinë.

Namazi falet në ora 06:37 të cilit do t’i prij Jakup ef. Çunaku- drejtor i Medresesë ‘Alaudin’ në Prishtinë, ndërsa Hytben – mesazhin e Kurban – Bajramit do ta mbajë, kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora.

Me rastin e festës së Kurban – Bajramit, Ditën e parë, më 1 shtator 2017, Kryesia e BIK, si tradicionalisht organizon pritje përurimi në selinë e Kryesisë nga ora 9:00 – 12:00.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës të gjithë besimtarëve dhe opinionit të gjerë ua uron festën e Kurban – Bajramit, duke e lutur Zotin që të na pranoj Haxhin, kurbanin, lutjet dhe ibadetet tona.

Me fat festa e Kurban Bajramit!

COMMENTS