Austria ia kujton Serbisë kushtin për në BE, njohjen e Kosovës

Austria ia kujton Serbisë kushtin për në BE, njohjen e Kosovës

Për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian, Serbia duhet të zgjidhë konfliktin historik dhe çështjet e hapura të kufirit me Kosovën. Kështu ka thënë pr

Për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian, Serbia duhet të zgjidhë konfliktin historik dhe çështjet e hapura të kufirit me Kosovën. Kështu ka thënë presidenti i Austrisë Van der Bellen pas takimit që ka pasur me homologun e tij bullgar, Ruman Radev në Sofje.

Të dy presidentët, siç transmeton rtk, thanë se perspektiva evropiane e vendeve të Ballkanit Perëndimore është e sigurt, por fillimisht mes këtyre vendeve duhet ë vendosen raporte të mira fqinjësore, miqësore dhe të bashkëpunimit.

COMMENTS