Auroville në Indinë Jugore (Video)

Auroville në Indinë Jugore (Video)

E pa besueshme se çka gjeti brenda kutisë, e cila ishte nga koha e luftës së dyte botërore (Foto)
Ja çfarë i bën nëna foshnjës së saj (Video)

Dikur në botë nuk ka ekzistuar paraja. Do thoni që kjo ka ndodhur shumë kohë më parë! Ashtu është, por sot do t’ju tregojmë për një qytet tipik të tillë, ku nuk ekziston as paraja, as feja dhe as politika.

Është e vërtetë se ne as nuk mund ta imagjinojmë diçka të tillë. Një botë pa para, aq më pak pa fe dhe politikë.

Vetëm mendoni që në vend të kësaj, një vend i tillë ka male, peisazhe të mrekullueshme, liqene të qeta dhe për shkak se nuk ka para dhe politikë, mund të jetohet në paqe.

Ky vend ekziston dhe quhet Auroville, një qytet i themeluar në vitin 1968 dhe i mbrojtur nga UNESCO si një qytet ndërkombëtar.

COMMENTS