Arkeologët zbulojnë ‘portat e ferrit’ në Arabinë Saudite (Video)

Arkeologët zbulojnë ‘portat e ferrit’ në Arabinë Saudite (Video)

Minjtë shtyjnë njëri tjetrin derisa ushqehen (Video)
Ky është spanjolli që u rrit mes ujqërve (Video)

Arkeologët janë habitur me një zbulim të lashtë dhe misterioz në fushat e Arabisë Saudite.

Rreth 400 struktura, të njohura ndryshe si ‘porta’ për shkak të formës së tyre, janë gjetur në Harrat Khaybar, në një fushë vullkanike në veri të Medinës.

Arkeologu, David Kennedy, beson se këto struktura datojën mijëra vjet më parë, kur kjo zonë konsiderohej shterpë.

Portat që për shkak të tokës vullkanike quhen ‘portat e ferrit’ janë gjetur fillimisht nga një grup sauditësh.

Me mure të përafërt, strukturat maten në mes të 50-150 metra të gjera dhe rreth 500 metra të gjata, në madhësinë e një fushe futbolli

COMMENTS