Apple po investon rreth 3 miliardë dollarë në LG

Apple po investon rreth 3 miliardë dollarë në LG

Gara mes veturës dhe aeroplanit për akrobacione (Video)
Samsung ka shitur 55 milionë njësi të Galaxy S7 dhe S7 Edge (Video)

Sipas një raporti të ri nga Korenë e Jugut sot thuhet se Apple po investon rreth 2.7 miliardë dollarë në LG Display.

Poenta e kësaj është të sigurohet një furnizim i qëndrueshëm i paneleve OLED për iPhone të ardhshëm, ato që vijnë në 2018 dhe më gjerë. Ne kemi dëgjuar tashmë që Apple ka në plan të shkojë OLED për celularin e saj duke filluar nga viti i ardhshëm, dhe kjo e konfirmon atë.

Investimi në thelb do të shërbejë si një pagesë paraprake për panelët e OLED që do të prodhohen në të ardhmen.

Apple ka kohë që thuhet se ka bërë një marrëveshje me Samsung për ekranin OLED të iPhone 8 që vjen këtë vit, por kompanisë tradicionalisht nuk i pëlqen të mbështetet vetëm në një furnizues për një pjesë.

Përveç kësaj, ajo duhet të sigurohet se do të ketë panele të mjaftueshme OLED të rreshtuara për gjeneratat e ardhshme të iPhone. Duke shkuar all-in me OLED do të kërkojë shumë më tepër ekrane nga 2018 e tutje, krahasuar me atë që nevojitet për iPhone 8 në 2017.

COMMENTS