Anija e parë elektrike vetëngarkuese (Video)

Së shpejti iPhone do t’i bllokojë mesazhet gjatë vozitjes (Foto)
Erdogan: Vetura e parë turke në vitin 2021, blerësi i parë do të jem unë

Norvegjia vitin e ardhshëm planifikon të prezantojë anijen e parë me ngarkesë elektrike dhe autonome, për të cilin projektuesit prognozojnë se do të bartë 40 mijë kamionë në vit.

Anija do të ndërtohet nga kompania norvegjeze Yara International dhe grupi industrial Kongsberg. Yara Birkeland, siç quhet anija, do të barte prodhimet e tyre deri te porti në jug të Norvegjisë.

COMMENTS