Ambasada e SHBA-së, paralajmëron manipuluesit e zgjedhjeve: Vëzhguesit tanë do të jenë në çdo vendvotim

Me hapjen e fushatës sot, Ambasada e SHBA-së përsërit thirrjen që të gjithë kandidatët politikë të angazhohen për zgjedhje të lira, të besueshme dhe p

Me hapjen e fushatës sot, Ambasada e SHBA-së përsërit thirrjen që të gjithë kandidatët politikë të angazhohen për zgjedhje të lira, të besueshme dhe paqësore.

Në një deklaratë të ambasadës thuhet se ne do të ndihmojmë Kosovën në përmbushjen e standardeve evropiane për këto zgjedhje duke vendosur ekipe të vëzhgimit të zgjedhjeve në të gjithë vendin në ditën e zgjedhjeve.

“Për fat të keq, ka pasur tashmë akuza të besueshme për kërcënime në lidhje me zgjedhjet. Kandidatët politikë, gazetarët dhe familjet e tyre gjithashtu janë kërcënuar në shumë rajone të Kosovës. Ne dënojmë me forcë këdo që përpiqet të ndikojë në procesin zgjedhor ose në zgjedhjet e zgjedhësve nëpërmjet këtyre mekanizmave”, thuhet në komunikatë.

“Ne presim që të gjithë qytetarët, duke përfshirë ata që aspirojnë të jenë udhëheqësit e ardhshëm të Kosovës, të flasin fuqishëm kundër këtij lloji të sjelljes dhe ne mbështesim përpjekjet e Task Forcës Zgjedhore dhe të Policisë së Kosovës në hetimin e këtyre raporteve. Qytetarët meritojnë një proces zgjedhor të hapur dhe transparent ku të gjithë kandidatët kanë të drejtë të dëgjohen nga votuesit, anëtarët e mediave kanë të drejtë të ndajnë informacione rreth zgjedhjeve të lira nga kërcënimet apo dhuna dhe të gjithë votuesit kanë të drejtë të bëjnë vetë Vendime pa ndonjë presion të jashtëm”.

“Ambasada shpreson që kandidatët do t’i përmbahen këtyre standardeve përgjatë gjithë sezonit të fushatës dhe se votuesit do të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar dhe do të zgjedhin me mençuri ata kandidatë të cilët do të përfaqësojnë më mirë interesat e qytetarëve dhe të vendit ashtu siç dëshiron të vazhdojë Në rrugën e integrimit euroatlantik”, thuhet në komunikatën e ambasadës së SHBA-së.

COMMENTS