Aitutaki, ishulli romantik në Paqësorin e Jugut (Video)

Për qindra vjet qarkullojnë legjenda të ndryshme për ishujt magjik dhe të këndshëm të Paqësorit të Jugut. Kjo pjesë e bukur e botës, me kulturën e saj

Për qindra vjet qarkullojnë legjenda të ndryshme për ishujt magjik dhe të këndshëm të Paqësorit të Jugut. Kjo pjesë e bukur e botës, me kulturën e saj të ndryshme dhe bukuritë përrallore ka frymëzuar artistë të shumtë nga e mbarë bota.

Në zemër të kësaj pjese historike dhe të pasur kulturore gjenden ishujt Cook, më sakt një grup prej 15 ishujsh të vegjël të cilët janë në një bashkësi të lirë me Zelandën e Re.

Me një popullsi prej rreth 2.000 banorësh dhe një sipërfaqe prej 18 kilometrash katrorë, Aitutaki është një nga ishujt më të njohur dhe më të bukur të këtij rajoni.

COMMENTS