Afganistan: Talibanët sulmojnë një market të këmbimit të parave

Zyrtarët afganë kanë thënë se të paktën pesë trupa të sigurisë janë vrarë gjatë një sulmi të talibanëve, në një market të këmbimit të parave, në provi

Zyrtarët afganë kanë thënë se të paktën pesë trupa të sigurisë janë vrarë gjatë një sulmi të talibanëve, në një market të këmbimit të parave, në provincën Helmand.

Autoritetet kanë thënë se të paktën tre persona e kanë sulmuar marketin.

Një zëdhënës i talibanëve, e ka marrë përgjegjësinë për sulmin, duke thënë se cak kanë qenë forcat e sigurisë dhe ndërtesat qeveritare.

Një objekt qeveritar është afër vendit ku ka ndodhur sulmi.

Distrikti Gereshek ka qenë zonë e luftës në javët e fundit.

Një sulm ajror nga ushtarët amerikanë që kishte ndodhur gabimisht më 21 korrik, ka lënë të vdekur 15 persona.

Talibanët e kontrollojnë pjesën më të madhe të provincës Helmand, dhe nisin rregullisht sulme në provincën e Kanhadarit dhe provinca të tjera.

COMMENTS