Afganistan: Sulm vetëvrasës kundër trupave të NATO-s

Në shënjestër të një sulmi vetëvrasës sot në pjesën jugore të Afganistanit, ishte një konvoj i trupave të NATO-s, nga i cili ka pasur edhe viktima, ka

Në shënjestër të një sulmi vetëvrasës sot në pjesën jugore të Afganistanit, ishte një konvoj i trupave të NATO-s, nga i cili ka pasur edhe viktima, ka njoftuar misioni i aleancës veriatlantike në këtë vend.

Megjithatë, misioni i NATO-s nuk ka thënë se cili është numri i viktimave ose kombësia e tyre.

Zëdhënësi i policisë provinciale në Kandahar, Zia Durrani, tha se konvoji ishte sulmuar në rajonin Daman.

Një zyrtar i paidentifikuar lokal i sigurisë tha se sulmi ka ndodhur afër aeroportit të Kandaharit, ku është e vendosur baza madhore ushtarake e trupave të jashtme, që i mbështesin forcat afgane të sigurisë.

Askush nuk e ka marrë përgjegjësinë e menjëhershme për këtë sulm.

Në Afganistan aktualisht ndodhen afro 13,500 ushtarë të Shteteve të Bashkuara dhe të NATO-s.

Administrata amerikane është në proces të vendosjes nëse do të dërgoj trupa shtesë në këtë vend për të luftuar kundër militantëve talibanë.

COMMENTS