Aeroplani me motor elektrik si helikopteri (Video)

Arma më e vogël që keni parë (Video)
Probleme me ‘WhatsApp’? Ja çfarë ka ndodhur (Foto)

Agjensia Amerikane e Hapsirës, NASA, ka krijuar një aeroplan me motor elektrik, i cili ka vetinë e ngjitjes së helikopterit.

Aeroplani i quajtur Greased Lightning, GL-10 është akoma në fazë të prototipit. GL-10 mund të mbajë deri në katër pasagjerë.

Ai është testuar afër qendrës së kërkimit Langley të NASA dhe është i pajisur me tetë motorë që i mundësojnë që të ngjitet në vend sikur një helikoptër dhe të lëvizë më shpejtë se një i tillë.

COMMENTS