3 vjet nga formimi i Qeverisë ‘Mustafa’

3 vjet nga formimi i Qeverisë ‘Mustafa’

Sot bëhen tre vjet që kur Parlamenti i Kosovës votoi qeverinë e re, të udhëhequr nga Isa Mustafa. Në nisje të seancës, Mustafa kishte prezantuar pa

Sot bëhen tre vjet që kur Parlamenti i Kosovës votoi qeverinë e re, të udhëhequr nga Isa Mustafa.

Në nisje të seancës, Mustafa kishte prezantuar para deputetëve përbërjen e kabinetit te ri qeveritar, drejtuar prej tij.

Pas kalimit për votim, me 73 vota pro, 38 kundër dhe 2 abstenim u miratua qeveria e re e Kosovës. Ndërsa, në mesditën është votuar për kryetarin e Kuvendit, Kadi Veseli.

Votimi i qeverisë, ndodhi një ditë pas zyrtarizmit të marrëveshjes së arritur mes PDK-së dhe LDK-së, më 8 dhjetor të 2014-ës, në mes Hashim Thaçi e Isa Mustafës.

Kjo marrëveshje mundësoi që Hashim Thaçi të bëhet president. Kurse, më vonë qeveria Mustafa bie me mocionin e mosbesimit të Nismës për Kosovën, të përkrahur nga partitë opozitare por edhe nga PDK, edhe pse në marrëveshjen Mustafa-Thaçi, ishin pajtuar që të mos e votojnë asnjë mocion mosbesimi që do të iniciohet nga partitë opozitare.

COMMENTS