3 truqe për një jetë të shëndetshme (Foto)

‘Harroni dietat, mos qëndroni pa u ushqyer, pini ujë’ thotë nutricisti Andy Bellati. Krejt çka ju duhet për një jetë të shëndetshme dhe të balansuar në ushqim janë këto 3 truqe të thjeshta:

1. Hani ushqim të vërtetë – me këtë nënkupton ushqimet që lindin, rriten dhe zhvillohen. Kryesisht mishra, pemë dhe perime të freskëta. Rrini larg çdo gjëje që ka një afat skadimi, që nënkupton se nuk është natyrale.

truqi 1

2. Njihni ushqimet çka hani – pra analizoni përmbajtjen e tij. Kërkoni ushqime dhe pije që përmbajnë ujë, kalcium, minerale, proteina e fibra natyrale më së shumti.

3. Gjeni një shembull të shëndetshëm – kërkoni personin më të shëndetshëm në familje ose shoqëri dhe analizoni e kopjoni shprehitë e tij që në shikim të parë mund të duken shumë të thjeshta. Ata njerëz që duken shumë fit dhe nuk sëmuren gati kurrë, janë shembulli për t’u ndjekur. Analizoni çfarë ha, çfarë pi, si lëvizë dhe kopjojeni!
‘zico.tv’

truqi 2

COMMENTS