12 asistentë e studentë të UP-së dënohen me burg e gjoba për ryshfet

Prokuroria Themelore në Prishtinë ua ka shqiptuar sot dënimet grupit të asistentëve e studentëve, të cilët gjatë viteve 2009 dhe 2012 kishin dhënë dhe

Prokuroria Themelore në Prishtinë ua ka shqiptuar sot dënimet grupit të asistentëve e studentëve, të cilët gjatë viteve 2009 dhe 2012 kishin dhënë dhe marrë ryshfet për regjistrime të jashtëligjshme në UP dhe kalimin e provimeve në Fakultetin e Mjekësisë.

Dënimet shkojnë nga 2 vjet e 8 muaj deri në 3 muaj burgim, ndërsa gjykata ka shqiptuar edhe gjoba, që shkojnë deri në 10 mijë euro, raporton KTV.

Esat Belajt për veprat penale ‘marrja e ryshfetit’, ‘ushtrim i ndikimit’ dhe ‘keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar’, pra për 8 vepra penale, i është shqiptuar dënimi unik 2 vjet e 8 muaj burgim dhe 10 mijë euro gjobë, Arian Janova, për ushtrim të ndikimit, u dënua më 8 muaj burgim, Gazmend Maliqaj për veprën penale ‘ushtrim i ndikimit’, po ashtu më 8 muaj burgim dhe gjobë 5000 euro, Mevledun Beqiri për veprën penale ‘ushtrim i ndikimit’ – 8 muaj burgim, Kemajl Gashi – 7 muaj burgim e 1500 euro gjobë, Kushtrim Morina – për ‘ndihmë’ dhe ‘ushtrim të ndikimit’ – 7 muaj burgim, Arton Hoti, për veprat penale ‘ndihmë’ dhe ‘ushtrim i ndikimit’ – 7 muaj burgim dhe gjobë 4000 euro, Muhamed Maliqi, për veprën penale marrje ryshfet – 7 muaj burgim, Albion Haxhijaha, për veprën penale marrje ryshfeti – 8 muaj burgim, Leonard Bytyçi për veprën penale marrje ryshfet – 8 muaj burgim, Shaqir Reçica për ‘dhënie të ryshfetit’ 3 muaj burgim, ose me pëlqim të tij të zëvendësohet me gjobë, dhe Amonda Orllati, për ‘dhënie të ryshfetit’ – 3 muaj burgim ose me pëlqim të tij të zëvendësohet me gjobë.

Sipas aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Prishtinë, asistentë e studentë gjatë viteve 2009 dhe 2012 kishin dhënë dhe marrë ryshfet për regjistrime të jashtëligjshme në UP dhe kalimin e provimeve në Fakultetin e Mjekësisë.

COMMENTS