10 ‘super-fuqitë’ e spinaqit, ndikimi i tij në shëndet

Spinaqi është burim i pasur me fitonutrientë që mbron organizmin nga shumë sëmundjeve. Ka vlerë të ulët kalorike dhe përqindje të ulët të yndyrave

Spinaqi është burim i pasur me fitonutrientë që mbron organizmin nga shumë sëmundjeve.

Ka vlerë të ulët kalorike dhe përqindje të ulët të yndyrave (100 gr. spinaq të freskët përmban vetëm 23 kalori).

Është burim i shkëlqyeshëm i fibrave të tretshme prandaj është një nga ushqimet më efikase në procesin e dobësimit, por edhe rregullimit të nivelit të kolesterinës.

Rekomandohet të konsumohet 2 herë në javë.

100 gr. spinaq i freskët përmban rreth 25 për qind të vlerës së përgjithshme të rekomanduar ditore të hekurit.

Spinaqi është një nga burimet më të mirë të hekurit, i cili është i rëndësishëm për prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut.

Spinaqi është një ndër ushqimet më të pasura me hekur që nuk duhet t’i mungojë kurrë dietës tonë ushqyese.

Përfitimet shëndetësore të spinaqit janë të shumta, por ja ku po iu rendisim disa prej tyre:

1. Përmirëson shikimin

2. Parandalon plakjen e muskujve

3. Stabilizon problemet neurologjike

4. Forcon muskujt

5. Stabilizon shtypjen e gjakut

6. Rrit sasinë e mineraleve në kocka

7. Ndalon sëmundjet e stomakut

8. Stimulon aktivitetin e metabolizmit

9. Ndihmon në zhvillimin e fetusit

10. Të mbron nga sulmet e zemrës

COMMENTS