10 misteret më të mëdha të Trekëndëshit të Bermudeve (Video)

Trekendeshi I Bermudeve, I njohur ndryshe edhe si ‘Trekendeshi I Djallit’, ne vete mbane misteret me te medha qe sot egzistojne ne Bote! Ne regjionin

Trekendeshi I Bermudeve, I njohur ndryshe edhe si ‘Trekendeshi I Djallit’, ne vete mbane misteret me te medha qe sot egzistojne ne Bote!
Ne regjionin qe perfshin kjo dukuri, jane zhdukur anije, aeroplane e gjithcka tjeter qe ka kaluar andej, duke mos lene asnje gjurme.
Tani iu sjellim nje liste me fakte interesante prej aktiviteteve me paranormale dhe mistereve te paspjegueshme qe kane ndodhe nder vite ne Trekendeshin me te famshem.

1.Trekendeshi I Bermudeve perfshin nje pjese te madhe ne Oqeanin Atlantik. Rreth 440000 milje deti permbajne ne vete gjerat me shokuese qe mund te ndodhin aty.

2.Efekti I Trekendeshit te Bermudeve nuk eshte I fiksuar vetem aty, ajo mund te perjetohet edhe ne pjesen perreth saj.

3.Zhdukjet ne kete territory shpesh spjegohen me teori te ndryshme, disa prej tyre madje perfshijne edhe pranine e Alieneve, Qyteti I humbur I Atlantis etj
.
4.Sa here qe zhduket ndonje aeroplan ose anije e cfardo lloji ne territorin e trekendeshit, asnjehere nuk mund te gjindet asnje deshmi fizike ose mbetje e makinerive.

5.Se paku 1000 jete njerezisht jane shuar ne kete vend brenda 100 viteve te fundit. Mesatarisht 4 aeroplane dhe 20 jahte zhduken cdo vit ne trekendeshin e bermudeve.

6.Brenda Trekendeshit te Bermudeve, Qeveria e ShBAve ka nje Qender testuese nenujore. Ketu testohen arme, anije, e aeroplane te ndryshem luftarak nga Marina Amerikane.

7.Njerezit kane perjetuar ate qe shkenctaret e quajne ‘mjegull elektronike’. Ky fenomen ndryshe njihet edhe si tuneli I udhetimit ne kohe. Nje pilot ka thene se e ka perjetuar kete kur ora e tij nuk ka regjistruar fare 28 minuta qe do te duhej te kalonin nga vendi kur ka filluar eventi e deri atje ku ka perfunduar aeroplani, ne Majami.

8. Nje nga zhdukjet me te medha qe ka ndodhur nga ushtria amerikane eshte ne vitin 1945. 5 aeroplan ushtarak per bombardime jane nisur nga baza e Florides per ishujt Bimini. Misioni kishte 14 burra. Pas rreth 90 minutash, operatoret moren nje sinjal per ndihme se busulla nuk punonte. Pas kesaj te gjitha sinjalet e komunikimit me personelin e aeroplaneve jane humbur. Bombarduesit nuk u gjeten kurre. Madje edhe 3 aeroplanet e ndihmes qe u derguan pas tyre u zhduken poashtu pa gjurme.

9. Personi I pare qe njihet ne histori qe ka raportuar per Trekendeshin e Bermudeve eshte Kristofer Kolombo. Ai kishte shkruar ne ditarin e tij se Brenda ketij trekendeshi busullat e anijeve nuk kane punuar dhe ne qiell ka pare nje top zjarri.

10.Trekendeshi I Bermudeve eshte nje nga vendet e pakta ne Toke ku busullat nuk punojne. Ne vend se te tregojne per veriun magnetic te Tokes, aty tregohet veriu I vertete, gje qe behet mjafte konfuze per kapitenet e anijeve ose aeroplaneve qe kalojne andej.

COMMENTS