10 arsye pse duhet të pini verë (Video)

Janë publikuar studime të ndryshme ndër vite, dhe tashmë të gjithë e dijmë se pirja e verës së kuqe është e shëndetshme për organizmin e njeriut. Po

Janë publikuar studime të ndryshme ndër vite, dhe tashmë të gjithë e dijmë se pirja e verës së kuqe është e shëndetshme për organizmin e njeriut.
Por në të vërtetë pse ndodh kjo, çka përmbanë vera që neve na duhet aq shumë?

Një gotë verë në darkë nuk i bën keq askujt por gjithmonë duhet të keni kujdes, mos harroni se mund të krijoni vartësi nga alkooli.

Edhe pse vera e kuqe gjithmonë merr të gjitha kreditet, së fundmi një studim nga Journal of Agricultural and Food Chemistry, thotë se edhe vera e bardhë ka të njëjtat cilësi që i shërbejnë si benefite organizmit tonë.

Duke datuar deri 6000 vjet para erës sonë, njerëzit gjithmonë e kanëe dashur verën.

Egjiptianët e vjetër bile e kanë përdorur verën edhe si mjekim.
Asokohe ishte e mundur vetëm për aristokratët dhe të pasurit, ndërsa sot çdo njëri nga ne ka luksin të shijojë kënaqësinë e një apo dy gota vere.

Dhe nëse po kërkoni arsye pse të pini verë, ne iu sjellim 10 të tilla:

COMMENTS